Missie

_MG_8933“Leren is leuk en nuttig. Daarom heeft ieder mens het recht om iets te leren. Hoe leuk het is om iets te leren, zie je het beste bij een kind dat net heeft leren fietsen; kijk maar naar de glimlach op het gezicht. Het blij zijn met een behaalde competentie heeft veel te maken met betekenisvol leren. Als je iets leert dat betekenis voor je heeft, zoals een kind dat net heeft leren fietsen zich ineens veel sneller kan verplaatsen, is een beloning of beoordeling eigenlijk niet nodig. Echter, bij complexere vormen van leren, is het noodzakelijk dat het geleerde regelmatig beoordeeld wordt. Iemand die bijvoorbeeld wiskunde studeert, zal slechts heel af en toe zo’n “kijk eens, ik kan fietsen” – ervaring hebben. Tussendoor is de student blij met goede beoordelingen die aangeven dat hij of zij op de goede weg is.

De naam e.π is bedacht na het lezen van “Christen 2.0” van Samuel. Na het lezen van dit boek dacht ik, ik ben christen en wetenschapper. Dit is een soms lastige, maar geen onmogelijke combinatie en daarom noem ik mezelf christen e.π. De getallen e en π zijn beide transcendente getallen en hebben zo ook wel iets met geloof te maken. Om twee getallen met oneindig veel decimalen te scheiden met een punt is natuurlijk gekkigheid, maar volgens mij kom je het leven niet door als je niet af en toe wat gekke dingen doet.”     

Robert-Jan van Egmond, Delft 3 januari 2013

 Robert-Jan is wiskunde docent. Na een studie technische wiskunde aan de TU Delft gaf hij les op het Hervormd Lyceum West te Amsterdam, het Grotius College te Delft en het Stanislascollege te Delft. Robert-Jan vindt het leuk om naast wiskunde ook andere dingen te doen. Zo was hij op het Grotius en het Stanislascollege ook mentor en denkt hij mee over ontwikkelingssamenwerking in het platform stedenband Delft-Esteli. Door zijn brede interesse is Robert-Jan ook in staat andere vakken te doceren, dankzij 3 jonge kinderen vooral op het niveau van de basisschool. Robert-Jan heeft veel contact met docenten op andere vakgebieden zodat bij elke leervraag wel een oplossing te bedenken is.

epuntpi is ook te vinden op www.opleiding-info.nl.

wijnrank